Se våra betyg och rekommendationer på reco.se

Läs vad några kunder säger

Tillbyggnad av befintligt 50-tals hus.

Ca 70 kvm i två plan (hall, sovrum, förråd, vardagsrum) samt ny balkong/altan på ca 30 kvm. Tilläggsisolering och fönster byte på gamla huset. Ny puts och färg på hela huset. Uppfräschning av trätrappa inomhus samt även hel renovering av badrum. Ett jobb som är bra gjort och avslutades på avsedd tid. Dom var också mycket hänsynsfulla med buller, damm osv. då vi bodde i huset under hela perioden.

Uffe

Renovering av badrum

Varför valde ni FF-Bygg?

För några år sedan gjorde vi en vindsrenovering. Vi slog upp i telefonkatalogen och hittade något närliggande, så det var slumpen. Vi blev jättenöjda! Så nu när vi skulle göra om badrummet ringde vi Jon och FF-Bygg igen.

Hur blev resultatet?

Vi är jättenöjda, verkligen.

Skulle ni rekommendera FF-Bygg till andra och varför?

Ja, absolut. Det har skötts bra. Tiden vi har sagt har hållits, inget krångel och vi har kunnat ringa om det är något vi undrar över. Lyhörda helt enkelt. Det har varit jättebra! Det är ju jobbigt om det aldrig tar slut så det är tacksamt att dem gör jobbet klart i tid.

Hur tycker ni det fungerade medan jobbet gjordes?

Det fungerade bra. Vi bor trångt, springer upp och ned i trappor men de har varit försiktiga och har städat upp efter sig. Det är jag tacksam för.

Margareta Blomqvist, Enskede

Byte av kök

Med anledning av er förfrågan vad jag tycker om det arbete som jag fick utfört, om jag är nöjd, har jag följande att säga:

”Jag kom i kontakt med FF Bygg via deras reklam i min postlåda. Visste ej var jag skulle börja, men bestämde mig för att byta kök.”

”Jag är verkligen nöjd med mitt nya kök och är också nöjd med hantverkarna som tog hand om allt utan att jag behövde oroa mig.

”Jag kan rekommendera dessa hantverkare till andra som står inför att renovera. Skulle jag anlita dessa hantverkare igen? Svaret är ja.”

Lilian W. Enskede

Hus på Lidingö

Jag fick kännedom om FF Bygg genom att min gamla mor på eget bevåg beställt ganska stora reparationer på sin villa. Hon var utomordentligt nöjd med arbetsresultatet och jag själv blev imponerad.

Jag beställde därefter själv arbeten av FF Bygg (bl.a ett nytt fönster och en fullständig renovering av en illa medfaren tegelgavel) – och blev inte besviken.

Det jag främst har uppskattat är:

• En seriös offertgivning ( med garanti på utfört arbete)
• Ett grundligt och brett kunnande kring murning, målning och snickeri etc.
• Att arbetena utförts med stor energi och noggrannhet – utan onödiga dröjsmål.

Sören P. Lidingö

Tillbyggnad av Rågvägen i Stocksund

Jag och min familj bestämde oss under 2005 för att bygga till vårt trähus i Stocksund. Arkitekten Ann Pyk i Nacka ritade den knappt 20 m2 stora tillbyggnaden i två plan. Så långt tyckte vi det gick lätt, då det handlade om att ta ställning till skisser på papper.

Sedan blev det lite mer komplicerat när det blev dags att försöka realisera idén i praktiken. Vi hade ingen byggerfarenhet från tidigare och inga speciella kontakter. Genom arkitekten fick vi en lista på byggföretag som tidigare hade gjort arbeten åt hennes kunder. Därmed kunde på goda grunder antas att dessa byggare var seriösa och kvalificerade. Vi kontaktade ett antal, och fick bra respons från FF Bygg i Älvsjö. FF Byggs ägare Jon Melander kom personligen efter förfrågan snabbt ut till oss för att kunna lämna offert. Vi diskuterade och fick svar som gjorde att vi fick förtroende för FF Bygg.

I mars 2006 drog bygget igång. En mängd material hade tidigare kommit till vår tomt och vi hade fått oss presenterade en tidplan som sade att allt skulle vara klart senast i juni.

Byggandet gick sedan i en rasande fart. De erfarna snickarna Anders och Roger gjorde det mesta av jobbet. Men en hel mängd ytterligare specialister som elektriker, målare och plattsättare kom i en strid ström väl koordinerade av FF Bygg. Mitt i projektet uppmärksammade Roger och Anders oss på att vi hade ett gammalt problem inbyggt i huset, nämligen ”fuskarbete” gjort på taket när vårt hus konstruerades i början av 1980-talet. Det blev till att utöka beställningen hos FF Bygg, för smida skall man göra när järnet ändå är varmt.

I slutänden fick vi, tycker vi själva, en mycket vacker tillbyggnad av vårt gamla trähus gjort av Eksjöhus. Den tidigare ”limpaktiga” konstruktionen har nu antagit en mer balanserad karaktär och inuti märks i förstone det ”nya ljuset” faktiskt mer än den utökade ytan.

Vi är mycket nöjda med FF Byggs arbetsinsats hos oss, och vill väl rekommendera Jon Melander och hans kollegor.

Torbjörn Ranta

Omläggning av tak

Det är ju alltid bra att veta en kunds tankar och synpunkter inför och efter ett reparationsjobb av den typ som Ni utfört på vårt hus. Därför har jag samlat det i det här brevet.

Varför valde vi FF Bygg? Läget var sådant att vi behövde åtgärda yttertaket. Valet av leverantör till en sådan sak är inte lätt. Det finns många som tror sig kunna leverera och priserna varierar. Er marknadsföring som vi fick i brevlådan kom precis i rätt tid och gav ett bra intryck.

Avgörande för vårt val var:

• Leverantören skulle kunna göra jobbet på kort varsel,
• Vi måste kunna lita på leverantören när det gällde utförande och färdigställande,
• Bra KVALITET på arbetet till för oss en rimlig kostnad.

Hur gick vi tillväga?

Förutom er tog vi kontakt med ett antal företag och bad 2 om skriftlig offert.

Hur blev det?

Vi upplevde att vi var viktiga som kund för er på FF Bygg- andra som vi bad lämna pris hörde t.ex. aldrig av sig eller gick inte att få tag på!

Vi tycker att ni motsvarade förväntningarna!

Ni låg i och jobbade hårt trots att naturen spelade Er ett spratt i form av snö och kyla. Vi uppskattade att ni aldrig ”smet” ifrån. Lite elakt brukar man ju säga – hantverkare är inte att lita på! Det stämde inte i det här fallet. Vi bedömer att kvalitetsmässigt har Ni gjort – ett riktigt jobb- och det ser bra ut. Det känns extra bra att ha fått efterkontrollerna gjorda och att det finns ett garantiåtagande om det senare skulle visa sig att något gått snett.

Bästa måttet på hur det hela fungerade ligger väl i frågan- skulle vi anlita er igen? Det svaret har ni ju redan fått- Garageporten behövde åtgärdas!”

Lennart R. Älvsjö